Hoppa till huvudinnehåll

Bli student

Vill du ha en bred högskoleutbildning med tydlig näringslivsinriktning som ger dig mycket goda chanser till jobb när du läst klart? Vill du läsa vidare, finns det - genom Bergsskolans samarbete med Luleå tekniska universitet - naturliga och intressanta möjligheter att plugga vidare i Luleå.

Bergsskolan erbjuder också ett basår i samarbete med Filipstads kommun. Basåret passar dig som gått ett yrkesprogram på gymnasiet, eller känner att du behöver fräscha upp dina kunskaper för att gå vidare till någon universitets- eller högskoleutbildning.

Var med och sök något av Bergsskolans program nu till hösten. Vi har nu öppet för antagning.

Det finns många skäl att välja Bergsskolan för dina framtida studier. Med en examen från Bergsskolan är du hett eftertraktad på arbetsmarknaden, inte minst tack vare vårt nära samarbete med näringslivet.

Lyssna direkt på vad företrädare för ett antal ledande företag säger om framtidsutsikter och hur de ser på studerande från Bergsskolan

 

Berginriktade programmen - NCC, Skanska, Sveab, Åf och Tyréns

 

Metallinriktade programmen – Stålföretagen: Sandvik, Uddeholm, Scana Energy, Åkers

 

eller Verkstadsföretagen Seco Tools, Proton, Swep International, Sandvik och Uddeholm Strip.

 

Läs gärna intervjun med VD:n för SveMin, som är en branschförening för gruvor, mineral- och metallproducenter i Sverige.

Share/Save Dela