Butiker och mat

I Filipstad finns det mesta inom gångavstånd!

Bergsskolans studenter har tillgång till ett ”eget” uppehållsrum med biljardbord, bordtennisbord, cafeteria och matsal. Studenterna microvärmer själv sin mat. För de som vill äta ute är det gångavstånd ner till centrum med flera restauranger och pizzerior, med allt från klassisk husmanskost till Kina- och Thaimat. Sommartid är golfrestaurangen på Saxå GK värd ett besök.

Mat kan du handla på ICA Kvantum, Lidl, Pekås och Coop extra. Prisvärda pastaprodukter och knäckebröd köper du på Wasabröds och Barillas butik vid den gigantiska fabriken som inte ligger långt från Bergsskolan.

När det gäller butiker är utbudet oväntat stort. Det finns två butiker för elektronik, Elon och Digitala butiken. Bra klädbutiker i form av Håkanssons kläder, f.d. Kajs kläder och Thomas kläder. Det finns även en sportbutik Svea sport och OK/Q8 har ett brett utbud av artiklar för cykel- och skidåkning.

I många av butikerna har ”bergsskolingar” studentrabatter som studentkåren har förhandlat fram.

Mitt i Filipstad finns ett modernt bibliotek. Visste du för övrigt att bergsskolans grundare Bergmästaren Franz von Schéele var med och grundade förmodligen ett av landets första folkbibliotek på 1830-talet