Nyheter

Följ med och läs om vad som händer på Bergsskolan. Har du tips på något vi borde skriva om? Tveka inte att kontakta oss!

Just nu skissas det på hur Bergsskolan kan samarbeta med Långbans Gruvby och Värmlands Museum.

Imorgon smäller det för både Bergsskolan och dotterbolaget BKU på olika platser i Värmland!

Björn Strokirk, VD för branschorganisationen SBMI, (Exempel på stora välkända företag är NCC, Skanska, PEAB, Svevia) i intervju med Bergsksoans rektor, Jörgen: "Om du är intresserad av säkra och intressanta karriärmöjligheter bör du fundera på Bergsskolan." Läs hela intervjun nedan!

2 juni 2017 tackade vi av våra avgångsstudenter med respektive familjer på Bergsskolan och i Filipstads kyrka.

SECO Tools, tillverkare av sina välkända och innovativa skärverktyg, påbörjar nu sin fortsättningskurs i skärande bearbetning för sistaårsstudenterna på Bergsskolans båda metallprogram. Ännu ett samarbete och ett uppdrag i linje med Bergsskolans ledord: "att vara industrins skola".

Joel är vald som ordförande i Bergsskolans studentförening under ett år och i uppdraget ingår bland annat att företräda studenterna i Bergsskolans studentkår. Joel har ett år kvar på det treåriga högskoleingenjörsprogrammet Berg- och anläggningsteknik.

"I Bolidens samarbete med universitet och högskolor prioriteras de program och utbildningar där vi ser att vi har ett rekryteringsbehov, både nu och i framtiden. Bergskolan som arrangerar högskoleingenjörsprogrammet med inriktning Berg- och anläggningsteknik är en av dessa och utgör en viktig del i vår rekryteringsstrategi vad gäller rekrytering av framtida ingenjörer. Att erbjuda examensarbeten är även en viktig del i vår ”Employer Branding” strategi när det kommer till att skapa intresse för gruvbranschen och för Boliden som företag. För Boliden är det ett bra sätt att lära känna Bergskolestudenterna och för studenternas del ett bra sätt lära sig känna företaget och vad Boliden har att erbjuda i egenskap av arbetsgivare”, säger Janne Lindmark som arbetar med personalfrågor inom Boliden Gruvor.

Idag inleddes metallstudenternas traditionella avslutningsturné till stål- och metallföretag i Bergsslagen med ett besök hos traditionsrika och innovativa Sandvik AB i Sandviken.

”Anställning i ett bergmaterialföretag är nog det långsiktigt tryggaste man kan tänka sig och Bergsskolan ger en bra grund att bygga vidare på”, säger Björn Strokirk, VD för Sveriges Bergmaterialindustri, i en intervju.

Proton Group genomför omfattande investeringar inom affärsområdet. Proton Finishing för att leva upp till målsättningen att vara ledande inom alla sina affärsområden. De investeringar som Proton planerar säkrar jobben för befintlig personal och innebär även nya arbetstillfällen.