Nyheter

Följ med och läs om vad som händer på Bergsskolan. Har du tips på något vi borde skriva om? Tveka inte att kontakta oss!

Fira kulturarvsdagen på Långban den 9 september!

Stora summor och många jobb står på spel i kapplöpningen mot den 4:e industriella revolutionen. Vi har redan börjat se gryningen av vad denna revolution för med sig i gruv-, anläggnings-, stål- och verkstadsindustrin. Med kunskaperna från Bergsskolan kommer den klyftige att få riktigt, riktigt roligt när detta växer fram, och alla behövs, för att Sverige ska hålla sig med på banan i denna huggsexa. Vi har öppet för sen antagning!

Kort utbildningsväg till ett av de största bristyrkena i Sverige finns på Bergsskolan.

Just nu skissas det på hur Bergsskolan kan samarbeta med Långbans Gruvby och Värmlands Museum.

Imorgon smäller det för både Bergsskolan och dotterbolaget BKU på olika platser i Värmland!

Björn Strokirk, VD för branschorganisationen SBMI, (Exempel på stora välkända företag är NCC, Skanska, PEAB, Svevia) i intervju med Bergsksoans rektor, Jörgen: "Om du är intresserad av säkra och intressanta karriärmöjligheter bör du fundera på Bergsskolan." Läs hela intervjun nedan!

2 juni 2017 tackade vi av våra avgångsstudenter med respektive familjer på Bergsskolan och i Filipstads kyrka.

SECO Tools, tillverkare av sina välkända och innovativa skärverktyg, påbörjar nu sin fortsättningskurs i skärande bearbetning för sistaårsstudenterna på Bergsskolans båda metallprogram. Ännu ett samarbete och ett uppdrag i linje med Bergsskolans ledord: "att vara industrins skola".

Joel är vald som ordförande i Bergsskolans studentförening under ett år och i uppdraget ingår bland annat att företräda studenterna i Bergsskolans studentkår. Joel har ett år kvar på det treåriga högskoleingenjörsprogrammet Berg- och anläggningsteknik.

"I Bolidens samarbete med universitet och högskolor prioriteras de program och utbildningar där vi ser att vi har ett rekryteringsbehov, både nu och i framtiden. Bergskolan som arrangerar högskoleingenjörsprogrammet med inriktning Berg- och anläggningsteknik är en av dessa och utgör en viktig del i vår rekryteringsstrategi vad gäller rekrytering av framtida ingenjörer. Att erbjuda examensarbeten är även en viktig del i vår ”Employer Branding” strategi när det kommer till att skapa intresse för gruvbranschen och för Boliden som företag. För Boliden är det ett bra sätt att lära känna Bergskolestudenterna och för studenternas del ett bra sätt lära sig känna företaget och vad Boliden har att erbjuda i egenskap av arbetsgivare”, säger Janne Lindmark som arbetar med personalfrågor inom Boliden Gruvor.