Hoppa till huvudinnehåll

Tillverknings­industrin är på väg tillbaka till västvärlden enligt DN

Stora summor och många jobb står på spel i kapplöpningen mot den 4:e industriella revolutionen. Vi har redan börjat se gryningen av vad denna revolution för med sig i gruv-, anläggnings-, stål- och verkstadsindustrin. Med kunskaperna från Bergsskolan kommer den klyftige att få riktigt, riktigt roligt när detta växer fram, och alla behövs, för att Sverige ska hålla sig med på banan i denna huggsexa. Vi har öppet för sen antagning! 

Potentialen för industrin gör att Bergsskolans specialområde blir mer aktuellt än någonsin. Process-, produktions- och material/mineralkunskaperna kommer att behövas inom basindustrin för att digitaliseringen ska kunna implementeras. Tillämpad forskning och ryktet som "industrins skola" för industrin har aldrig varit mer rätt än när robotar och sensorer behöver vetskap om vad som går/inte går att göra för att produktkvaliteten ska bli oförändrad/förbättrad. Med kunskaperna från Bergsskolan kommer den klyftige att få riktigt, riktigt roligt när detta växer fram, och alla behövs, för att Sverige ska hålla sig med på banan i denna huggsexa. Vi har öppet för sen antagning: www.bergsskolan.se! Läs också utdrag fråna DN:s artikel och artikeln i dess helhet: 

... ”Den här strukturomvandlingen kommer att avgöra den framtida styrkan av världens ledande industri­ella center. Vi måste vinna den kampen”, sade förbundskanslern Angela Merkel, en av Industri 4.0:s största förespråkare, under Hannovermässan 2016.

Ökad användning av robotar skulle dessutom innebära att industri­sektorn som helhet kan växa. I dag gör låglönefördelar att många före­tag lägger sin produktion utomlands. Om robotar i högre grad skötte produktionen skulle de relativt höga lönerna i Sverige inte spela lika stor roll...

Läs artikeln i dess helhet: http://www.dn.se/arkiv/almedalen/tillverkningsindustrin-ar-pa-vag-tillba...

 

Share/Save Dela